Babolats padelskor, 100% utvecklade för padel

Babolats padelskor, 100% utvecklade för padel

Foten är ett av människokroppens mästerverk. Tillsammans med fotleden bildar den en mekanisk struktur som består av 26 ben, 33 leder och drygt 100 muskler, ligament och senor.

Vi vet alla att våra fötter ger ett väsentligt stöd för våra kropp och att det är tack vare dem vi kan röra oss. Men visste du att våra rörelser också påverkar knä, höft, ryggrad och nacke? Att välja rätt skor är därför avgörande för att skydda våra fötter. Det är också viktigt att tänka på vilka typer av aktiviteter våra skor kommer att användas för och under vilken tid.

När vi bowlar ser vi det som en självklarhet att ta på oss bowlingskor. Detsamma gäller för padel: speciella skor krävs för att vi ska känna oss bekväma och minimera risken för skador.

Om du någonsin har varit på en padelbana med vanliga skor, tex ett par joggingskor eller inomhusskor, kanske du har märkt att du halkat eller inte haft den stabilitet du behöver. Anledningen är att de skorna inte passar till padel.

Ofta frågar padelspelare varför de behöver speciella skor för att utöva sporten. Svaret är enkelt: Skor speciellt designade för padel kan hjälpa till att förhindra skador och maximera ditt fotarbete ute på banan.

Efter racket är skor den absolut viktigaste utrustningen som krävs för att spela padel, så det är viktigt att göra rätt val, särskilt med tanke på att sporten innebär en hel del vändningar, start och stopp-rörelser samt hopp.

Vad ska du tänka på när du väljer padelsko?

Vi bad Vicente Calvo (Expert inom fysisk aktivitet & sportvetenskap och fystränare för bland annat Fernando Verdasco, Feliciano López och Marta Ortega) att gå igenom de viktigaste punkterna att fundera över vid val av padelsko.

 

SUPPORT: Om du tittar på en padelmatch är det första du kommer märka att rörelserna är intensiva och plötsliga, med snabba positionsförändringar och vändningar. Spelet innebär hela tiden start och stopp, hopp och landning, vilket innebär att spelare ofta böjer benen. När du spelar två eller tre timmar om dagen inser du att det behövs specifika padelskor som kombinerar olika funktioner som passar dina individuella behov, baserat på din fysiska konditionsnivå, teknik och vilken typ av bana du spelar på.

 

KOMFORT: Padelskor måste vara bekväma och anpassade till spelarens individuella behov. Skorna behöver dämpning, särskilt i hälområdet. De måste också ge tillräckligt stöd för spelarens fötter.

 

PRESTANDA: Padelskor måste kunna stå emot slitage som varierar beroende på spelarens nivå, kroppsvikt och hur mycket de spelar.

 

Vad är speciellt med Babolat-skor?

Sedan starten år 1875 har Babolat alltid valt att arbeta med de bästa teknologierna och materialen. Tack vare ett samarbete mellan Michelin och Mondo, som designade sulorna på våra padelskor, har vi blivit pionjärer inom området som det första varumärket som utvecklade en sko som är särskilt designad för padel.

Babolats skor är 100% utvecklade för padel, tillverkade med den senaste tekniken för att säkerställa att varje rörelse, vändning och snabba stopp är så bekväma som möjligt och minimerar risken för skador.

 

Varför ska du välja padelskor från Babolat? Våra skor har utvecklats speciellt för padel och är designade för att skydda dina fötter på bästa sätt.

 

100% padelsulor med ett perfekt grepp. Det speciella mönstret består både av små dubbar samt sicksackmönster. Dubbarna greppar tag i gräset medan det sicksackade mönstret greppar tag i sanden. Resultatet är ett perfekt grepp, både på padelbanor med mycket sand samt de med mindre sand.

Undersulans framdel är ultraflexibel och böjbar tack vare 360° Flex-teknologin för att följa padelns unika rörelsemönster. Att följa bollen i hörnen och rotera med bollbanan underlättas tack vare att en större del av sulan har kontakt med marken.

Antibakteriell innersula av mjukt skum för maximal komfort och utökad hygien.

Ovansidan på skon är tillverkad i ett speciellt material bestående av Kevlar® och polyamidfibrer för att garantera optimal sidostabilitet samt större flexibilitet, hållbarhet och andningsförmåga.

Perfekt stötdämpning. EVA-dynan i högkvalitativt skum absorberar effektivt stötar för att skydda framförallt fotens häl.

 

Att välja rätt padelsko förbättrar din prestation, komfort och säkerhet - och dina fötter kommer att tacka dig.

Låt Babolat hjälpa dig att välja rätt sko för dig, från vårt 100% padelsortiment.

SE ALLA VÅRA PADELSKOR HÄR2020-11-11

Produkten har blivit tillagd i varukorgen